СБУ повідомила про підозру 19 бойовикам, яких узяли в полон на Харківщині

СБУ повідомила про підозру 19 бойовикам, яких узяли в полон на Харківщині

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру ще 19 бойовикам, яких затримали під час визволення Харківської області, серед них є колишні ув’язнені.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«У результаті досудового розслідування 19 бойовикам терористичних організацій «л/днр» повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів. Зловмисників узяли у полон під час контрнаступу Сил оборони та звільнення Харківщини», - ідеться у повідомленні.

Серед затриманих є колишні в’язні, які свого часу відбували покарання за кримінальні злочини, у тому числі вбивства.

«Після тюремного ув’язнення вони залишились у тимчасово захоплених районах Донецької і Луганської областей. Проте за декілька днів до повномасштабного вторгнення «відгукнулися» на заклики терористів пушиліна і пасічника щодо проведення «всеобщей мобилизации» на території квазіреспублік», - зазначили в СБУ.

Читайте також: ДБР повідомило про підозру начальнику так званої «народної міліції» у Лимані

Як зазначається, підозрювані добровільно прийшли до місцевих «військкоматів» і «призвалися» до лав угруповань у складі Південного військового округу рф. Разом з російськими загарбниками вони воювали проти українських військ на Донецькому та Луганському напрямках. Згодом їх перекинули на Харківщину, де вони мали прикривати втечу основних підрозділів рф під час контрнаступу Збройних сил України.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ оголосила підозру «міністру охорони здоров'я» в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді на звільненій Харківщині СБУ викрила двох посадовців Укрзалізниці, які допомагали ворогу підтримувати залізничне сполучення з рф. Під час захоплення регіону вони керували стратегічно важливим залізничним вузлом у Куп’янську, через який росіяни вивозили українське зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-