Бундесвер передав ЗСУ «зимовий» пакет допомоги - у Генштабі розкрили деталі

Бундесвер передав ЗСУ «зимовий» пакет допомоги - у Генштабі розкрили деталі

Укрінформ
Бундесвер надасть Україні 16 броньованих мостоукладальників Biber та п’ять інженерних машин розгородження (ІМР) Dachs.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗС України, передає Укрінформ.

«Бундесвер надасть Україні 16 броньованих мостоукладальників Biber та п'ять інженерних машин розгородження (ІМР) Dachs. Вже поставили 17 мостоукладальних систем. Києву також передали комплексний пакет допомоги на зимовий період з генераторними установками, польовими обігрівачами, наметами, одягом та пайками на суму близько 11 мільйонів євро», — заявила під час сьомого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

Також глава оборонного відомства Німеччини обговорила зі своїми колегами подальшу підтримку України, особливо з огляду на зимовий період.

За її словами, Німеччина разом зі своїми партнерами підтримує Збройні Сили України, зокрема щодо посилення артилерії. Так, українські військові вже отримали 14 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 та п'ять реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) MARS ІІ з комплектами запасних частин та боєприпасів.

Читайте також: Шольц обговорить із фахівцями збільшення виробництва боєприпасів для Бундесверу та України

"Для посилення протиповітряної оборони Німеччина передала систему ППО IRIS-T SLM та ракети до неї. Окрім цього, комплекси боротьби з безпілотниками. Разом із зенітними САУ Gepard ця техніка допомагає зробити небо над Україною безпечнішим", — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, після початку повномасштабної війни рф проти України попит на боєприпаси різко зріс, адже союзники, в тому числі Німеччина, передають багато озброєнь для ЗСУ, а до них потрібні і боєприпаси.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-