Ворог намагається наступати на трьох напрямках, на інших — оборонятися

Ворог намагається наступати на трьох напрямках, на інших — оборонятися

Дані Генштабу
Укрінформ
Ворог зосереджує зусилля на веденні наступу на трьох напрямках - Лиманському, Бахмутському та Авдіївському. На інших напрямках намагається утримати тимчасово захоплені території.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 6 грудня.

Так, повідомляється, що війська російської федерації продовжують вести проти України повномасштабну збройну агресію, не припиняючи завдавати удари по об’єктах цивільної інфраструктури.

На Лиманському, Бахмутському й Авдіївському напрямках ворог зосереджує зусилля на веденні наступу. На інших напрямках намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів і позицій та веде розвідку.

Загарбники не припиняють обстрілювати населені пункти та позиції Сил оборони вздовж лінії зіткнення. За добу росіяни здійснили чотири ракетні удари і близько десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Зазначається, що ворог продовжує бити по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони і звичаї ведення війни.

Читайте також: Загарбники завдали ракетного удару по Кривому Рогу

Протягом доби від ракетних ударів росіян постраждала цивільна інфраструктура населеного пункту Степне Запорізької області.

Загроза ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України зберігається.

На Волинському та Поліському напрямках, за даними Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені. На полігонах республіки білорусь триває підготовка ворожих підрозділів.

Також білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України, надаючи територію та повітряний простір для здійснення ракетних й авіаційних ударів.

На Сіверському напрямку російські війська обстріляли з мінометів Запсілля й Миропілля Сумської області.

На Слобожанському напрямку загарбники продовжують утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Обстрілів з танків, мінометів і ствольної артилерії ворога зазнали райони Стрілечої, Тернової, Стариці, Вовчанських Хуторів та Чугунівки Харківської області.

На Куп’янському напрямку війська рф ведуть оборонні дії на захоплених рубежах. З танків і всього спектру артилерії ворог обстріляв райони Дворічної, Котлярівки, Табаївки, Піщаного й Берестового Харківської області, а також Новоселівського та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку загарбники били з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Макіївки, Площанки й Невського Луганської області, а також Тернів і Лимана Донецької області.

На Бахмутському й Авдіївському напрямках основні зусилля російські війська зосереджують на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків й артилерії різних типів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Верхньокам’янське, Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Залізне, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку загарбники ведуть оборону. З артилерії й мінометів росіяни обстріляли райони Вугледара, Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку війська рф намагаються покращити тактичне положення. З танків, мінометів й артилерії ворог обстріляв райони понад 10 населених пунктів, зокрема Времівки й Новополя Донецької області, Дорожнянки, Гуляйполя, Залізничного, Степового й Плавнів Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники ведуть оборонні дії, посилюють угруповання військ. Артилерійських обстрілів з боку ворога зазнали райони населених пунктів, що межують із лінією зіткнення, зокрема Осокорівки, Золотої Балки, Дудчанів і Білогрудового Херсонської області та самого Херсона.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ знищили ворожий танк разом із членом екіпажу

Водночас, за інформацією Генштабу, противник продовжує зазнавати втрат. Зокрема, 4 грудня в результаті вогневого ураження в Запорізькій області українські захисники знищили до 20 одиниць ворожої військової техніки різного типу та завдали поранень близько 70 загарбникам.

30 листопада в районі Верхньоторецького Донецької області виявлений факт дезертирства з бойових позицій озброєних військових рф. Із 21 дезертира 13 осіб виявилися завербованими з місць позбавлення волі. Командування російських військ наказало затримати й ліквідувати порушників. Встановлено, що станом на 5 грудня всі дезертири були знищені.

"Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника", — повідомили в Генштабі.

Читайте також: Авіація ЗСУ за добу уразила 20 позицій ворога

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України зі свого боку за добу уразили ворожий пункт управління, два райони зосередження особового складу та склад боєприпасів противника.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 грудня втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягають близько 92 тисячі 200 осіб.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-