Однозначно воєнний злочин: Франція засудила масовану атаку рф на Україну

Однозначно воєнний злочин: Франція засудила масовану атаку рф на Україну

Заява
Укрінформ
Франція рішуче засуджує бомбардування, вчинені росією 5 грудня по всій території України, які знову були спрямовані на енергетичну інфраструктуру, що призвело до відключення електроенергії та опалення.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ.

“Ці бомбардування, які не переслідували жодної військової цілі, забрали життя нових жертв і спричинили руйнування численних важливих об’єктів цивільної інфраструктури. Цей систематичний напад на населення посеред зими відображає явне бажання з боку росії змусити український народ страждати, позбавити його води, опалення та електроенергії, щоб підірвати його стійкість, тоді як російські збройні сили продовжують зазнавати поразки від української армії”, - констатують в МЗС Франції.

У зовнішньополітичному відомстві при цьому підкреслили, що “ці дії однозначно є воєнними злочинами” і знову наголосили на позиції, що стрімкий поспіх і передбачуване збільшення злочинів з боку росії жодним чином не послаблюють рішучості Франції підтримувати Україну та боротися з безкарністю.

У МЗС підкреслюють, що Франція залишатиметься мобілізованою для забезпечення того, щоб за кожне порушення міжнародного права, за кожен воєнний злочин винні були притягнуті до відповідальності. Тому Франція підтримує розслідування, які проводять українське правосуддя та Міжнародний кримінальний суд, у тому числі за допомогою спеціалізованих слідчих.

Також зазначається, що Франція продовжуватиме підтримувати Україну, спільно з якою організовує 13 грудня в Міністерстві Європи та закордонних справ у Парижі міжнародну конференцію, метою якої є надання конкретних відповідей на нагальні потреби українського населення, щоб зустріти зиму та посилення координації міжнародної допомоги.

Читайте також: Уламки російських ракет після масованого обстрілу збиратимуть кілька діб - МВС

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня рф здійснила черговий масований ракетний обстріл української інфраструктури, більшість ракет перехопили сили ППО. Утім, були влучання у кількох регіонах країни.

Водночас Міністерство внутрішніх справ Молдови заявило, що недалеко від Бричан співробітники Прикордонної поліції виявили ракету, що впала. Було порушено кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-