Молдова і надалі гарантуватиме безпеку і добробут для понад 80 тисяч українців - прем’єр

Молдова і надалі гарантуватиме безпеку і добробут для понад 80 тисяч українців - прем’єр

Укрінформ
Молдова продовжить гарантувати безпеку і добробут більш ніж 80 тисячам українців, половина з яких діти.

Про це заявила Прем’єр-міністр Молдови Наталія Гавріліце під час спільного з Прем'єр-міністром України Денисем Шмигалем брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від початку війни понад 700 тисяч осіб з України перетнули кордон Республіки Молдова. Ми продовжимо гарантувати безпеку і добробут більш ніж 80 тисячам людей, які залишаються в нашій країні, половина з яких діти», - сказала вона.

Очільниця уряду запевнила, що Молдова продовжить надавати гуманітарну допомогу та сприяти шляхам солідарності, а також продовжить бути гарантом регіональної стабільності і забезпечувати світову продовольчу безпеку.

Читайте також: Шмигаль домовився з главою уряду Молдови про співпрацю щодо ППО

«Звісно, ми не можемо порівнювати нашу ситуацією з трагедією, яка спіткала Україну, але війна вийшла за кордони території України. Республіка Молдова відчуває серйозний ефект від російської агресії. Ефект війни на безпеку, гуманітарну, економічну чи безпекову ситуацію шкодить кожній людині, що проживає в Молдові», - підкреслила Гавріліце.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль домовився з главою уряду Молдови Наталією Гавріліце про співпрацю країн у сфері протиповітряної оброни та покращення прикордонного контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-