Шмигаль домовився з главою уряду Молдови про співпрацю щодо ППО

Шмигаль домовився з главою уряду Молдови про співпрацю щодо ППО

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль домовився з главою уряду Молдови Наталією Гавріліце про співпрацю країн у сфері протиповітряної оброни та покращення прикордонного контролю.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

"Вдячний за візит Прем’єр-міністерці Наталії Гавріліце. Постійна комунікація між Молдовою та Україною робить нас сильнішими... Домовилися співпрацювати в питаннях ППО, покращити прикордонний контроль та підтримувати співпрацю й діалог у питаннях миру та безпеки в Придністровському районі Молдови", - написав Шмигаль.

Він також додав, що під час зустрічі з колегою досягли низки важливих домовленостей: продовжуємо знімати адміністративні та процедурні бар’єри для вільнішого руху людей і товарів; розраховуємо до середини 2023 р. підписати угоду про будівництво автомобільного мосту через Дністер на спільному кордоні; активізуємо формат діалогу в трикутнику Україна-Молдова-Румунія; створюємо двосторонню робочу групу для координації інтеграції України та Молдови до ЄС.

Читайте також: Сапери не знайшли вибухових речовин у ракеті, що впала в Молдові

Шмигаль наголосив, що Молдова, як і Україна, знає, що таке «дружні обійми руского міра» і сьогодні молдовський народ так само відчуває наслідки війни росії проти нашої держави.

Мирне майбутнє України та Молдови залежить від перемоги над російським агресором і робимо задля цього все можливе, наголосив глава українського уряду.

Читайте також: Атаки рф на енергетику і падіння ракети: Галущенко провів розмову з віцепрем'єром Молдови

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ Молдови заявило, що 5 грудня неподалік від Бричан співробітники Прикордонної поліції виявили ракету, що впала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-