Митрополит Епіфаній благословив прапори Сил тероборони ЗСУ

Митрополит Епіфаній благословив прапори Сил тероборони ЗСУ

Фото
Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословив бойові прапори військових частин Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це предстоятель Православної церкви України повідомив у Твіттері.

"На території Михайлівського Золотоверхого собору благословив бойові прапори військових частин Сил територіальної оборони Збройних сил України. Молімося щоденно за наших воїнів, аби Господь давав їм сили і терпіння боронити нашу Богом дану українську землю", — зазначив він.

Як повідомлялося, Сили територіальної оборони є окремим родом сил ЗСУ, покликаним забезпечити своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів для оборони території та захисту населення на визначеній місцевості до моменту розгортання в межах такої території угруповання військ або угруповання об'єднаних сил, призначених для ведення воєнних дій з відсічі збройної агресії проти України

Читайте також: Митрополит Епіфаній вручив мандати військовим капелланам

Також серед завдань Сил ТрО — підтримка порядку та безпеки в тилу, контроль доріг, мостів, тунелів, об’єктів інфраструктури тощо.

Сформовані батальйони ТрО призначені для виконання завдань, визначених законами, у своїх зонах і районах територіальної оборони, але за рішенням головнокомандувача ЗСУ можуть залучатися і до виконання інших завдань.

Фото: Митрополит Епіфаній, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-