Митрополит Епіфаній вручив мандати військовим капелланам

Митрополит Епіфаній вручив мандати військовим капелланам

Фото
Укрінформ
Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вручив духовенству Православної Церкви України першу частину мандатів на право здійснення військової капеланської діяльності.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

Разом з документом, який офіційно надає право здійснювати служіння у підрозділах Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань усі капелани отримали від Митрополита Епіфанія нові підрясники.

Митрополит Епіфаній вручив мандати військовим капелланам / Фото: pomisna.info

Звертаючись до присутніх, Митрополит Епіфаній наголосив на важливості духовної підтримки українських воїнів та на відповідальності, яка у зв’язку з цим лежить на військових капеланах.

Читайте також: В Україні почав роботу інститут військового капеланства: видали перші 83 мандати

“Зараз ми чуємо про успіхи нашого війська на полі бою, однак ворог підступний та жорстокий, і непроста й кривава боротьба триває. Тож ми маємо посилити наші зусилля, надихати наших славних захисників для звільнення Батьківщини від окупантів та постійно використовувати нашу найпершу духовну зброю – молитву до Всемилостивого Господа. Рухаймося і надалі шляхом правди, бо саме цей шлях угодний Богові й неодмінно веде до перемоги”, – зазначив Митрополит.

Як повідомляв Укрінформ, Православна церква України дозволила святкувати Різдво 25 грудня, якщо бажання висловлять настоятель та громада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-