путін не очікував такого провалу в Україні та може звузити свої цілі - розвідка США

путін не очікував такого провалу в Україні та може звузити свої цілі - розвідка США

Укрінформ
Кремлівський лідер путін був здивований таким провалом своїх збройних сил в Україні, що може призвести до звуження на певний час його цілей на українському напрямку.

Про це заявила в суботу директор Національної розвідки США Евріл Гейнс на щорічному Форумі національної оборони в Каліфорнії, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Я справді думаю, що він зараз усе більше дізнається про виклики, що постають перед російськими військовими. Але для нас досі не ясно, чи має він на цьому етапі повну уяву того, наскільки вони (ці виклики - ред.)  є небезпечними», - зауважила Гейнс. 

Читайте також: путінська війна є не наслідком, а причиною розширення НАТО – глава Пентагону

Вона підкреслила, що війська рф відчувають брак боєприпасів,  обладнання й іншого забезпечення. 

Гейнс також зазначила, що політичні цілі Путіна в Україні вочевидь не змінилися. Однак в американській розвідці вважають, що путін, можливо, буде змушений «тимчасово скоротити свої короткострокові військові цілі з ідеєю, що потім він може повернутися до цього пізніше».

Читайте також: рф має відповісти за злочини в Україні: міністри юстиції G7 ухвалили Берлінську декларацію

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-