Після відповіді світу на ядерні погрози путін вдався до атак на цивільну інфраструктуру – Нуланд

Після відповіді світу на ядерні погрози путін вдався до атак на цивільну інфраструктуру – Нуланд

Укрінформ
Після відповіді міжнародної спільноти на заяви кремля щодо можливості застосування ядерної зброї президент рф володимир путін вдався до іншої тактики і переніс війну в Україні в мирні домівки, здійснюючи атаки на цивільну інфраструктуру.

Про це заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд під час спілкування з журналістами в Медіацентрі Україна – Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

Вона зауважила, що США, а також союзники і партнери з G7 дуже жорстко відреагували у відповідь кремлю, зокрема і під час прямих контактів, що ядерна риторика є повністю неприйнятною і безвідповідальною.

«Ми дали чітко зрозуміти, що росія вже стала недоторканною країною, але це (застосування ядерної зброї – ред.) призвело б до відповіді і наслідків абсолютно нового рівня, з очевидних причин. Ми були дуже об’єднані у нашій відповіді… Після цього путін почав застосовувати зовсім іншу зброю – атаки на енергетичну інфраструктуру, перенісши війну з поля бою у мирні домівки», – зазначила Нуланд.

Заступниця держсекретаря підкреслила, що не поєднує ці речі, однак наголосила, що після чіткої заяви про ціну ядерної «балаканини» російський лідер спробував вдіяти щось інше.

«Звичайно, маємо залишатися пильними не лише щодо допомоги Україні, але й щодо забезпечення належної відповіді на ескалацію путіна і росії не лише з боку України, а й з боку міжнародної спільноти», – заявила також дипломат.

Читайте також: Україна перемагає у цій варварській війні, а путін її програє - Нуланд

«Очевидно, що дипломатія – кінцева ціль усіх, але потрібно мати партнера з бажанням. Добре видно – чи то це атаки на енергетичну систему, чи то риторика кремля і їхній загальний підхід – що путін не щирий і не готовий до цього», - сказала вона.

Нуланд також акцентувала на нещодавній заяві президента США Джозефа Байдена, в якій американський лідер заявив: якби президент путін був серйозно налаштований, то він мав би розмову з ним. «Але ж кремль відразу показав, наскільки несерйозне їхнє ставлення, говорячи, що передумовою є те, щоб ми всі визнати анексію територій, тоді як 143 країн на цій планеті сказали «Ні» путінській анексії».

Як повідомлялося, Нуланд здійснила дводенний візит до України і провела зустрічі з низкою високопосадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-