Командувачі ВМС України й США обговорили розширення співробітництва

Командувачі ВМС України й США обговорили розширення співробітництва

Укрінформ
Командувач Військово-морських сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в режимі відеоконференції провів зустріч із командувачем 6-го флоту ВМС Сполучених Штатів Америки віцеадміралом Томасом Іші й обговорив з ним ситуацію навколо російського вторгнення та розширення напрямків військового співробітництва.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ВМС повідомляє в Телеграмі

Під час зустрічі Неїжпапа ознайомив Іші з успіхами й ходом ведення бойових дій проти російських загарбників та поточною ситуацією, обумовленою незаконними діями росії в Азово-Чорноморському регіоні.

Однією з ключових тем розмови стало також надання технічної допомоги українським ВМС для ефективного захисту країни з моря.

Командувач 6-го флоту ВМС США відзначив високий рівень мотивації і готовності військових моряків України протистояти збройній агресії рф.

Читайте також: Флот морських дронів: для України – ідеальний засіб оборони з моря

Як повідомляв Укрінформ, на бойове чергування в Чорне море 2 грудня російська федерація вивела дев'ять кораблів. В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи в акваторії два кораблі. У Середземному морі зафіксована присутність дев'яти російських кораблів, зокрема п'яти ракетоносіїв, оснащених 76 ракетами типу "Калібр".

Фото: ВМС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-