Збирав для ворога дані про СБУ, розвідку і «Азов»: експрацівнику МВС оголосили підозру

Збирав для ворога дані про СБУ, розвідку і «Азов»: експрацівнику МВС оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру колишньому працівнику Міністерства внутрішніх справ України, який намагався передати представникам російської федерації дані про співробітників Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України та лідерів руху "Азов".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Фігуранту інкримінується вчинення незакінченого замаху на державну зраду (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, вирішивши допомагати рф у здійсненні підривної діяльності на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України, підозрюваний почав збирати особисті дані про співробітників СБУ, ГУР, лідерів "Азову", а також про військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Зібрану інформацію на флешці чоловік планував особисто передати співробітникам дипломатичної установи рф в Угорщині. Під час спроби перетину державного кордону в пункті пропуску на території Закарпатської області зловмисник був затриманий правоохоронцями.

Читайте також: У Херсоні затримали «працівників СІЗО», які катували викрадених цивільних

Суд обрав фігурантові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада під час спроби перетнути державний кордон СБУ затримала ексспівробітника Міністерства внутрішніх справ. За даними слідства, чоловік перебував на прямому контакті з російським диверсантом Ігорем Безлером, а також підтримував дружні зв’язки з іншими представниками “міліції днр”. Саме за їхньою "наводкой" затриманий почав збирати засекречені дані про українських силовиків.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-