росіяни за добу атакували сім областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували сім областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли семи областей України, є поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 2 грудня.

У Чернігівський області ворог минулої доби тричі обстріляв зі ствольної артилерії Новгород-Сіверський район. З них один обстріл стався вночі, біля села Гай Новгород-Сіверської громади. Обійшлось без жертв та руйнувань.

По Сумський області ворог випустив 180 снарядів та мін. Під обстрілами були Шалигинська, Есманьська, Юнаківська, Зноб-Новгородська та Миропільська громади.

У Запорізькій області загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів: Запоріжжя, Зарічне, Ольгівське, Залізничне, Малі Щербаки, Степове, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Кам'янське, Дорожнянка, Червоне, Новоандріївка, Воскресенка, Преображенка, Новоданилівка, Гуляйполе, Плавні, Степногірськ.

Читайте також: Загарбники вдарили по селу на Запоріжжі - поцілили у адмінбудівлю

Надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків, квартир та об’єктів інфраструктури. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

У Дніпропетровський області росіяни вночі тероризували Нікопольській район: обстріляли з важкої артилерії сам Нікополь та Марганецьку громаду. Люди не постраждали. На місці обстрілів працюють працівники ДСНС, інформація щодо наслідків з’ясовується.

У Харківській області близько півночі у селі Клугино-Башкирівка, що в Чугуївському районі, загарбники влучили ракетою в житловий будинок. Постраждала жінка, її госпіталізували до медичної установи. Ще одній жінці надали допомогу на місці. Частково зруйнований п’ятиповерхий житловий будинок.

Під інтенсивними обстрілами перебуває Куп’янський район. Загарбники продовжують нищити цивільну інфраструктуру. Внаслідок обстрілів виникали пожежі в гаражах, горіли авто, господарчі споруди.

У Вовчанську внаслідок артилерійського обстрілу росіян постраждала приватна сільгосподарська техніка.

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни ведуть оборону. З танків та різнокаліберної артилерії вони обстріляли Стельмахівку, М’ясожарівку, Макіївку і Площанку.

Читайте також: В окупованому Криму готуються до чергової хвилі мобілізації

На лінії зіткнення сталось 10 артобстрілів позицій Збройних сил України.

У Станиці Луганській росіяни формують списки чоловіків, придатних до мобілізації. Їх збирають в організаціях та на підприємствах усіх форм власності.

У Донецькій області вночі лунали обстріли по лінії фронту в районі Авдіївки, Очеретинської, Світлодарської, Соледарської, Бахмутської громад. На ранок активізувались бойові поблизу Торецька.

Протягом доби ворог постійно обстрілював з важкого озброєння Бахмут, Авдіївку, Очеретинську та Мар'їнську громади. росіяни завдали ракетних ударів по Часовому Яру і Костянтинівці. Пошкоджені промислові підприємства та багатоповерхівки.

Також вчора стався артобстріл Курахового - пошкоджені мережа теплопостачання та багатоповерхівки. Ввечері — обстріл села Берестки Курахівської громади, пошкоджені приватні та багатоквартирні житлові будинки.

За добу на Донеччині - 6 поранених цивільних.

У Миколаївській області вчора вдень ворог завдавав ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області ситуація залишається складною. Військові рф цілодобово гатять по Херсонщині з реактивних систем залпового вогню, далекобійної артилерії та мінометів. За інформацією Генштабу ЗСУ, обстрілів зазнали райони населених пунктів Качкарівка, Республіканець, Матросівка, Токарівка та Антонівка.

Читайте також: На Херсонщині автівка підірвалася на міні, загинула людина

Внаслідок ворожих обстрілів загинула одна людина в Зеленівці, пошкоджені житлові будинки.

Не припиняє ворог тероризувати з артилерії й жителів міста Херсон. Увечері обстріляв Дніпровський район міста, мікрорайон Острів. Через потужні обстріли міста російськими загарбниками зникла напруга у електромережах. Енергетики одразу ж приступили до роботи.

До звільнених населених пунктів Херсонщини щодня надходить гуманітарна допомога.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Як повідомляв Укрінформ, за словами голови Запорізької ОВА Олександра Старуха, метою нічного ракетного удару ворога по Запоріжжю було руйнування промислової та енергетичної інфраструктури обласного центру.

Фото: Запорізька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-