Пентагон шукає додаткові NASAMS для України на Близькому Сході - ЗМІ

Пентагон шукає додаткові NASAMS для України на Близькому Сході - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство оборони США прагне домовитися з окремими країнами НАТО та Близького Сходу про передачу їхніх ракетних зенітних комплексів NASAMS в Україну,

Про це заявив Грег Гейз генеральний директор компанії Raytheon Technologies, яка виробляє NASAMS, передає Укрінформ із посиланням на Defense One.

Зазначається, що ця угода дасть Україні змогу уникнути дворічного очікування нових комплексів із заводу компанії Raytheon.

«Міністерство оборони спробує здійснити для нас торговельну операцію: ми візьмемо деякі комплекси з країн Близького Сходу, які є нашими друзями, і деякі в наших союзників з НАТО та спробуємо доставити їх в Україну на початку наступного року. Потім ми забезпечимо ці країни новим виробництвом протягом наступних двох років», - розповів гендиректор.

При цьому він не став уточнювати, з якими саме країнами ведуться такі перемовини.

Читайте також: У пріоритетах Повітряних сил ЗСУ отримання NASAMS і IRIS-T - Ігнат

За даними Forecast International, NASAMS перебувають на озброєнні п'ятьох країн НАТО – Угорщини, Литви, Нідерландів, Норвегії та Іспанії. На Близькому Сході ці комплекси мають Оман і Катар. Окрім того, їх використовують Фінляндія, Австралія, Чилі та Індонезія.

Раніше Пентагон уклав з Raytheon контракт розмірі 1,2 млрд доларів на виробництво зенітних ракетних комплексів NASAMS для постачання в Україну.

«Нам буде потрібно два роки, щоб виконати цей контракт, - уточнив Гейз. - На жаль, немає ніякої чарівної скриньки, яка б дала нам змогу просто будувати їх щодня».

Читайте також: Повітряні сили України подякували американцям за комплекси NASAMS

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ вже поставили на бойове чергування кілька комплексів NASAMS. Причому в перші дні бойового застосування ці системи продемонстрували 100-відсоткову ефективність, збивши з десяти запусків десять російських ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-