Новий «зимовий пакет» допомоги від Швеції на $338 мільйонів включає ППО - Шмигаль

Новий «зимовий пакет» допомоги від Швеції на $338 мільйонів включає ППО - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що новий пакет допомоги від Швеції на майже 338 мільйонів доларів є вагомим внеском у перемогу.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

"Новий «зимовий пакет» допомоги від уряду Швеції на майже $338 млн, який, зокрема, включає ППО, - вагомий внесок у нашу стійкість і перемогу", - написав Шмигаль.

Він додав, що з прем’єр-міністром Ульфом Крістерссоном обговорили підтримку, необхідну для відновлення енергоінфраструктури.

"Шведські трансформатори, генератори й інше обладнання вже допомагає у відновленні української енергосистеми. Дякуємо. Водночас захист неба над Україною від терористичних атак росії залишається для нас пріоритетом", - зауважив Шмигаль.

Він також додав, що Швеція долучилася до ініціативи Президента України #GrainfromUkraine, виділивши 10 млн євро на закупівлю українського зерна для країн Азії та Африки.

Читайте також: Парламент Швеції схвалив рекордну військову допомогу Україні

"Проговорили з паном Крістерссоном й амбітні плани на близьке майбутнє: приєднання України до ЄС та масштабну повоєнну відбудову", - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялося, 28 листопада міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом заявив, що Швеція готова й надалі підтримувати Україну у війні, при цьому росія має зазнати поразки, аби закінчився конфлікт, запанували мир і стабільність. Він також заявив, що привіз в Україну найбільший в історії двосторонніх відносин пакет оборонної та фінансової допомоги - наземні системи ППО, боєприпаси, транспортні засоби, різне зимове обладнання та однострої, панцерники і 270 млн євро.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-