На Донеччині ворог наступає, але не має успіху - голова ОВА

На Донеччині ворог наступає, але не має успіху - голова ОВА

Укрінформ
На Донеччині ворог проводить наступальні дії, але не може просунутися і здобути успіху в своїх бойових діях.

Про це заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Ситуація на Донеччині, яка є однією з основних областей, яка стримує ворога, є складною, втім контрольованою. Ми всі діємо злагоджено і сконцентровано. І ворог по своїх наступальних діях, завдяки нашим мужнім захисникам, не може просунутися і здобути успіх у своїх бойових діях», - сказав очільник обладміністрації.

Він зазначив, що російські загарбники продовжують завдавати удари по території області і також обстрілюють деокуповані території - минулої доби із реактивних систем залпового вогню було обстріляно місто Лиман.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 88 880 російських загарбників

«В цілому фактично кожної доби ми фіксуємо загиблих та поранених серед місцевого населення… Підрахунок цей ведеться без урахування Маріуполя та Волновахи, бо там ми можемо рахувати вже тільки після деокупації цих міст. Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, в тому числі активізації бойових дій на Донеччині, в області загинуло 1235 осіб та 2662 особи на ранок сьогоднішньої доби зазнали поранень», - констатував Кириленко.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, у регіоні проблеми з електро-, тепло-, водопостачанням.

Читайте також: Українська авіація завдала дев'ять ударів по районах зосередження ворога

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зимових холодів в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-