Є країни, які не збираються продавати потрібну Україні зброю в достатній кількості - Кулеба

Є країни, які не збираються продавати потрібну Україні зброю в достатній кількості - Кулеба

Укрінформ
У світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але які не збираються продавати це в достатній кількості з політичних міркувань.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Politico, повідомляє Укрінформ.

«Також ми повинні дивитися в очі одному факту: у світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але які не збираються продавати це в достатній кількості з політичних міркувань», – сказав він.

«Замість того, щоб розраховувати на них і витрачати місяці на спроби переконати їх, виробництво має бути запущено, щоб… ми не потрапили в залежність від примх третіх країн, у яких є речі в запасах, але які не бажають ними ділитися», - додав Кулеба.

Міністр також відзначив, що посадовці повинні бути реалістами і менше покладатися на непостійних партнерів.

Крім того, глава української дипломатії виступив із закликом до країн НАТО «вже сьогодні почати виробництво необхідної зброї», без чого Україні не виграти так просто. Міністр конкретизував, що Україні потрібні ППО, танки і виробничі лінії.

Вітаючи внесок партнерів України в оборону України, Кулеба також прямо сказав про зміни, які він хотів би бачити в прийнятті рішень Заходом щодо підтримки Києва.

«Ми втратили надто багато часу — і надто багато життів, і надто багато квадратних кілометрів нашої землі. Тому я думаю — я сподіваюся — що мудрість переможе, що все треба робити вчасно, а не чекати, коли розгорнеться чергова трагедія, щоб хтось зміг подолати психологічні бар’єри прийняття того чи іншого рішення щодо Україна», – сказав глава МЗС України.

Читайте також: Для відновлення енергосистеми України потрібні трансформатори і системи ППО – Кулеба

Міністр також назвав перебільшеними повідомлення про тиск від тих, хто хотів би, щоб Україна розглядала можливість переговорів з росією: «Я б не сказав, що його не існує, але він не прийняв форми навіть м’якого тиску… Я б назвав це просто обговоренням того, що буде далі, як ми збираємося впоратися з цим разом».

Як повідомлялося, 29-30 листопада в Бухаресті проходитиме міністерська зустріч країн-членів НАТО на рівні глав зовнішньополітичних відомств. Огляд поточної ситуації на фронті в Україні, а також визначення найбільш ефективних шляхів для підтримки ЗСУ й українських цивільних громадян в умовах ракетного терору рф стануть одними з головних тем зустрічі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-