Посилити тиск на росію: Єрмак зустрівся з представником Держдепу США

Посилити тиск на росію: Єрмак зустрівся з представником Держдепу США

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак домовився з координатором Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань санкцій, послом Джеймсом О’Браєном, який перебуває в Україні з візитом, посилити координацію для збільшення санкційного тиску на росію.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний сайт Президента.

Єрмак відзначив лідерську роль Сполучених Штатів у підтримці нашої країни в боротьбі з російською агресією. «Один із ключових напрямів такої підтримки – санкційна політика», – наголосив він.

Під час зустрічі керівник Офісу глави держави та координатор Держдепартаменту обмінялися думками щодо ефективності обмежувальних заходів, вжитих на цьому етапі проти росії, а також перспектив їх розширення.

Єрмак окремо поінформував О’Браєна про перебіг і результати діяльності Міжнародної робочої групи щодо санкцій проти росії, яку очолюють керівник Офісу Президента й директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), Посол Майкл Макфол. Єрмак зазначив, що нещодавно група презентувала останній напрацьований нею документ «Заходи щодо підвищення ефективності санкцій».

Окремо учасники зустрічі наголосили на важливості посилення санкційного тиску на росію, яка є країною-терористом. У цьому зв’язку Андрій Єрмак приділив окрему увагу питанню визначення механізмів визнання Росії державою – спонсором тероризму.

Читайте також: Україна розраховує, що у новому пакеті санкцій банки рф повністю відключать від SWIFT - Шмигаль

Керівник ОП також висловив подяку американській стороні за участь в установчому саміті International Summit оn Food Security в межах гуманітарної програми Grain from Ukraine, а також за вагомий фінансовий внесок в українську «зернову ініціативу».

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-