росія обстрілює Україну застарілими ядерними ракетами без бойових частин – розвідка Британії

росія обстрілює Україну застарілими ядерними ракетами без бойових частин – розвідка Британії

Укрінформ
росія, ймовірно, знімає ядерні боєголовки зі застарілих ядерних крилатих ракет і обстрілює цими ракетами без бойової частини Україну.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

«Зображення з відкритих джерел показують уламки, очевидно, збитої крилатої ракети повітряного запуску AS-15 KENT (Х-55 - ред.), розробленої в 1980-х роках виключно для доставки ядерного заряду. Боєголовка, ймовірно, була замінена на баласт», - зазначають у британській розвідці.

Там зауважують, що, хоча така інертна система може «завдати певних руйнувань» за рахунок кінетичної енергії ракети та невитраченого палива, але «навряд чи зможе забезпечити надійне ураження визначених цілей».

В Міноборони Великої Британії припускають, що росіяни можуть використовувати такі ракети переважно як приманки для відволікання української ППО.

«Якими б не були наміри росії, ця імпровізація підкреслює ступінь виснаження російських запасів ракет великої дальності дії», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Ворог намагається вирахувати позиції: у ЗСУ просять не повідомляти про роботу ППО

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка заявляла, що велика кількість мобілізованих росіян загинула в районі міста Сватового та Бахмута в Луганській і Донецькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-