росія повинна припинити бомбовий терор проти України — Шольц

росія повинна припинити бомбовий терор проти України — Шольц

Укрінформ
Поки росія продовжує свій терор проти цивільного населення України, Берлін і Париж роблять все для допомоги українцям.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час спільної пресконференції з французькою колегою Елізабет Борн у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«З огляду на російську загарбницьку війну наш спільний меседж: бомбовий терор росії проти цивільної інфраструктури України повинен припинитися. росія повинна завершити війну та вивести свої війська. Негайно», – сказав Шольц.

Німеччина та Франція солідарно стоять на боці України та невпинно працюють над тим, аби й надалі підтримувати її. В даний момент – з акцентом на відновленні енергетичної інфраструктури, підкреслив канцлер.

російська війна ставить цієї зими великі виклики також перед Францією і Німеччиною, особливо через високі ціни на енергію та товари першої необхідності. Тому дві найбільш потужні країни ЄС домовилися про солідарні кроки в галузі енергетики. Відповідний документ було підписано за результатами переговорів голів урядів.

Читайте також: Німеччина допомагає Україні у відновленні енергетичної інфраструктури та підготовці до зими

Шольц також зауважив, що останнім часом в ЄС ведуться дуже інтенсивні дискусії і є просування стосовно запровадження механізмів солідарності, а також того, як приборкати спекуляції. Одним з заходів на цьому шляху є зробити все заради того, аби забезпечити достатній запас газу з усього світу, адже Європа наразі не отримує 80% газу, який раніше постачався по трубопроводах з рф. «Потрібна заміна», - заявив Шольц, зауваживши, що це актуально не лише для Німеччини, але для багатьох країн.

Обидва політики наголосили на важливості франко-німецького співробітництва.

Фото з сайту rnd.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-