Збитки екології України від війни перевищили 1,3 трильйона

Збитки екології України від війни перевищили 1,3 трильйона

Укрінформ
Збитки України у сфері екології за 9 місяців повномасштабної війни оцінюються в 1 387 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків голови Державної екологічної інспекції Ігор Зубович під час конференції «Шкода, завдана росією екології України за 9 місяців війни».

«На сьогодні тільки за трьома наявними методиками нараховано вже більш як 1,387 трлн грн. Атмосферному повітрю завдано збитків на 927,6 млрд грн, землі через забруднення та засмічення – 443,7 млрд грн, а загальна сума збитків, завдана водним об’єктам, становить 15,7 млрд грн», – уточнив посадовець.

Читайте також: Унаслідок російських обстрілів в Україні знищені 3 мільйони гектарів лісів – Президент

Він зазначив, що це не остаточні цифри, адже Державна екологічна інспекція постійно отримує нову інформацію та уточнює дані. Збитки можуть значно зрости після того, як інспекція з'ясує всі масштаби руйнації. Приміром, у Харківській області після деокупації зафіксовано 26 екологічних злочинів, щодо них уже ведеться розслідування для фіксації збитків.

Як повідомлялося, довкіллю Харківщини від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну завдано шкоди на 83 млрд грн.

Читайте також: В Україні загинули 6 мільйонів свійських тварин та щонайменше 50 тисяч дельфінів через агресію рф

Нагадаємо, Міндовкілля затвердило Методику визначення шкоди та збитків, заподіяних лісовому фонду внаслідок збройної агресії рф. Це вже п’ята розроблена міністерством методика визначення шкоди, заподіяної росіянами довкіллю України. На черзі ще дві - щодо обрахунку збитків надрам та територіям і об’єктам природно-заповідного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-