Українська авіація за день завдала по ворогу 12 ударів

Українська авіація за день завдала по ворогу 12 ударів

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України протягом поточної доби здійснила 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії, а також два удари — по позиціях ворожих зенітних ракетних комплексів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 24 листопада противник продовжує збройну агресію проти України, зосереджуючи зусилля на стримуванні дій Сил оборони та намагаючись утримати тимчасово захоплені території.

Водночас ворог здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів, на окремих напрямках продовжує вести наступальні дії та переміщує особовий склад, озброєння і військову техніку до районів ведення бойових дій.

Повідомляється, що за поточну добу війська російської федерації здійснили два авіаційні удари та 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і цивільних обʼєктах.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

Читайте також: Заяви рф про можливе загострення на кордоні нагадують сценарій навчань у білорусі — Генштаб

На Сіверському напрямку в прикордонних районах Брянської й Курської областей рф загарбники продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки російсько-українського кордону, проведення демонстраційних і провокаційних дій.

Із застосуванням артилерії російські війська обстріляли райони населених пунктів Гай, Хрінівка і Ясна Поляна Чернігівської області та Басівка й Середина-Буда Сумської області.

На Слобожанському напрямку з прикордонних районів Бєлгородської області росіяни вдарили з мінометів, ствольної й реактивної артилерії по районах Гур’їва, Стрілечої, Липців, Зеленого, Стариці, Огірцевого, Фиголівки та Дворічної Харківської області.

У районі населеного пункту Зелене діяв ударний безпілотник ворога.

На Куп’янському й Лиманському напрямках загарбники обстріляли, зокрема, райони Берестового, Андріївки, Курилівки, Куп’янська та Кислівки Харківської області, Площанки й Макіївки Луганської області, а також Ямполівки та Торецька Донецької області.

На Бахмутському й Авдіївському напрямках основні зусилля війська рф зосереджують на веденні наступальних дій. Зафіксовані ворожі обстріли обʼєктів у районах Білогорівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Нью-Йорка, Бердичів, Авдіївки, Опитного, Марїнки та Красногорівки Донецької області.

Поблизу Спірного, Невельського й Кам’янки ворог завдав авіаударів.

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках російські війська обороняють раніше захоплені рубежі. Вогневого ураження зазнали райони Олександрополя, Новобахмутівки, Великої Новосілки, Вугледара, Времівки й Золотої Ниви Донецької області та Зеленого Гаю, Дорожнянки, Оріхова, Щербаків і Камʼянського Запорізької області.

Читайте також: 9 місяців Великої війни: зима не принесе тиші. ЗСУ гнатимуть ворога. Передусім — з Луганщини

На Криворізькому та Херсонському напрямках загарбники вдосконалюють фортифікаційне обладнання й логістичне забезпечення передових підрозділів.

Із різнокаліберної артилерії ворог бив по Придніпрянському Дніпропетровської області, Михайлівці, Качкарівці, Миловому, Зміївці, Іванівці, Антонівці та Чорнобаївці Херсонської області, а також по самому Херсону.

Встановлено, що в Херсонській області противник посилив контрдиверсійні та поліцейські заходи на тимчасово захоплених територіях Скадовського району у зв’язку з ефективним вогневим ураженням об’єктів російських військ. Зокрема, у Новомиколаївці та Красному протягом 22 листопада загарбники перевіряли будинки, телефони й документи місцевих жителів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 листопада втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні становлять близько 85 тисяч 720 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-