Фон дер Ляєн назвала російські атаки на цивільну інфраструктуру України воєнним злочином

Фон дер Ляєн назвала російські атаки на цивільну інфраструктуру України воєнним злочином

Укрінформ
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн висловила співчуття мільйонам українців, які внаслідок цілеспрямованого знищення російськими загарбниками об’єктів цивільної інфраструктури вимушені страждати від холоду та темряви, та назвала варварські атаки росії на мирні українські міста та селища воєнним злочином.

Як повідомляє Укрінформ, про це Президент Єврокомісії заявила під час виступу на інноваційному форумі New Bauhaus "Into the Woods", що відбувся сьогодні у Гельсінкі. Відеозапис цього виступу оприлюднений у Tвіттері Урсули фон дер Ляєн.

«У ці часи, коли я бачу сніг та відчуваю холод, я не можу не думати про наших українських друзів. Населення України внаслідок варварських терористичних атак путіна на цивільну інфраструктуру країни зустрічають зиму без доступу до електрики, у багатьох місцях – без проточної води. Внаслідок його (путіна) дій діти, батьки та старі замерзають у темряві. Я рішуче засуджую ці варварські атаки, вони є воєнним злочином», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Коли росія може повторити масовану ракетну атаку - прогноз розвідки

«Але я також знаю, що наші українські друзі подолають це. Тому що вони сильні, а їх шлях справедливий. Ми, Європейський Союз, стоїмо тут, поряд із ними, у ці дуже важкі часи і робитимемо це так довго, як це буде необхідним», - додала Президент Єврокомісії.

Вона зауважила, що Єврокомісія напружено працює над тим, щоб завдати росії удару у найбільш вразливих сферах, щоб зменшити здатність країни-агресора до продовження війни.

«Я можу повідомити, що сьогодні ми працюємо над 9-м пакетом санкцій. Переконана, що невдовзі ухвалимо глобальне обмеження рівня цін на російську нафту, разом із G7 та нашими ключовими партнерами. Ми не заспокоїмося, допоки Україна не здобуде перемогу над путіним», - зазначила фон дер Ляєн.

Читайте також: Ситуація з енергопостачанням залишається складною, але контрольованою - Укренерго

Як повідомляв Укрінформ, від початку російського вторгнення ЄС надає Україні суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема ЄС активував можливості Механізму цивільного захисту для доставки в Україну теплого одягу, генераторів та утеплених наметів для того, щоб допомогти населенню вистояти проти російських атак в умовах зими.

Сьогодні Європарламент переважною більшістю голосів підтримав пропозицію Єврокомісії про виділення Україні макрофінансової допомоги у 2023 році на суму у 18 мільярдів євро, які будуть спрямовані на підтримання стійкості держави у здійсненні базових соціальних функцій, включаючи виплату заробітних плат, пенсій, підтримання діяльності об’єктів життєзабезпечення, у тому числі – для відновлення критичної інфраструктури, що була зруйнована російським агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-