росія атакувала об’єкти енергетики: у різних регіонах України пролунали вибухи

росія атакувала об’єкти енергетики: у різних регіонах України пролунали вибухи

Оновлюється
Укрінформ
У різних регіонах України зафіксовані вибухи внаслідок ракетної атаки росіян.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в Телеграмі.

“російські терористи намагаються знищити об'єкти енергозабезпечення України. Сьогодні зафіксовані вибухи в різних регіонах країни”, - зазначив Тимошенко.

Читайте також: У Києві внаслідок ракетного удару загинула людина - військова адміністрація

“Відповідні служби вже надають допомогу постраждалим та працюють над ліквідацією наслідків”, - додав Тимошенко.

Як повідомлялося, в Україні тривала ракетна атака з боку рф, оголошувалась повітряна тривога. У Києві пролунали кілька вибухів у різних районах.

19:16

Кількість загиблих після влучання у Київській області ворожої ракети зросла до п’яти осіб.

“Хотілося б додати по прильоту ракети, який відбувся на Київщині у місті Вишгороді. Ракета прилетіла у багатоквартирний будинок. Ситуація на зараз: п'ятеро загиблих, більше 20 поранених. Зараз ще ДСНС працює там на об'єкті, але вже можемо підтвердити інформацію про п'ятьох загиблих”, - повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

18:59

У небі над Києвом у середу, 23 листопада, Сили оборони України збили 22 ворожі ракети.

"За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 31 ракету. З них Сили оброни Києва збили 22", - повідомляє Київська міська військова адміністрація.

18.57

Енергетики та усі служби нині оперативно ліквідовують наслідки влаштованих росією ракетних обстрілів 23 листопада, тому ситуація поступово налагоджується, а українцям варто зберігати спокій.

“Усі енергетики, уся влада працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити електрику. Ми над цим працюємо із першої хвилини ракетних обстрілів. І зараз працюємо. Я хотів би, щоб всі трохи заспокоїлися, бо не все так погано. Дійсно, є багато прильотів по об'єктах енергетичної інфраструктури, але ми все подолаємо”, - заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За його словами, вже відбулася нарада центральної влади із місцевою владою, на якій скоординували зусилля. Нині електрики лагодять енергооб'єкти та мережі, а влада проситиме АЗС та супермаркети надавати населенню доступ до генераторів, щоб була можливість підзарядити телефони, наприклад. Вже розгортаються "Пункти незламності" зі світлом й інтернетом на випадок серйозних уражень систем електропостачання, а також запущено сайт із мапою цих пунктів. “Сьогодні увечері вже переважна більшість з них запрацюють, а деякі вже працюють. Також зараз очільники усіх областей прокомунікують із населенням, у Телеграм-каналах будуть опубліковані усі адреси “Пунктів незламності”, - додав заступник керівника ОП.

18.55

На восьми шахтах Павлограда на Дніпропетровщині через знеструмлення, викликане російськими ракетними обстрілами української енергоінфраструктури, під землею залишаються від 200 до 700 гірників.

"На кожній з 8 шахт Павлоградвугілля через ракетний обстріл з боку росії, подальше знеструмлення - у вибоях залишились від 200 до 700 людей. Задіяний план ліквідації аварій", - повідомив глава Незалежної профспілки гірників України Мхайло Волинець.

18.35

Кількість загиблих після влучання у Київській області ворожої ракети зросла до чотирьох осіб, постраждалих — до 27.

“4 особи загинуло, 27 - постраждало внаслідок влучання ворожої ракети на Вишгородщині. Ще 6 енергетиків - потерпілі через ракетний удар по критичній інфраструктурі. Унаслідок обсрілів зафіксовано також руйнування приватного будинку в Фастівському районі. Тут, на щастя, обійшлось без постраждалих”, - повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

18.01

Місцева влада та всі служби працюють над відновленням світла та водопостачання, що було пошкодженого внаслідок чергових ракетних ударів з боку російської федерації. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні.

17.52

Війська рф вдарили по Україні ракетами повітряного базування типу Х-101 і морського типу "Калібр". Із них 15 були збиті силами протиповітряної оборони в зоні відповідальності оперативного командування "Південь".

"Під час масованого ракетного удару по всій території України, в зоні відповідальності ОК "Південь" зафіксовано пуски ракет як повітряного базування, типу Х-101, так і морського - типу "Калібр". Силами протиповітряної оборони збито 15 крилатих ракет: 10 над Черкащиною, 1 над Миколаївщиною, по 2 - над Одещиною і Вінничиною", - повідомляє пресслужба Одеської міської ради із посиланням на ОК "Південь".

17.38

Після російських ударів по Україні 6 людей загинули і 36 постраждали. 

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував глава Нацполіції України Ігор Клименко.  За його словами, поліція наразі зафіксувала влучання ракет у 16 об'єктів по території нашої держави.

17.32

Сили Протиповітряної оборони збили 51 із 70 крилатих ракет рф під час масованого обстрілу України, а також п'ять дронів-камікадзе.

17.03

Ракетна атака рф призвела до тимчасового знеструмлення всіх атомних та більшості ТЕС і ГЕС.

16.54

На Кіровоградщині зафіксовано влучання російських ракет в об'єкт енергетики.

16.10

Через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.

16.02

Внаслідок влучання ракети на Київщині загинула людина, 20 постраждали.

15.52

У Харкові через ракетну атаку зникло світло і зупинилося метро

"У зв'язку з вимкненням світла у Харкові зупинено весь електротранспорт. Ми евакуюємо людей з метрополітену. На маршрути наземного електричного транспорту виведено додаткові автобуси", - повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

15.51

Київська область після атаки рф - без електроенергії.

15.43

Блоки Хмельницької АЕС відключені від енергосистеми.

15.42

В Одесі відсутнє водопостачання і не працює електротранспорт.

15.41

Через ракетну атаку знеструмлені ділянки залізниці у Києві та регіонах.

15.34

У Житомирі і Хмельницькому через знеструмлення, викликані ворожими ракетними ударами по критичній інфраструктурі, відсутні водо- і теплопостачання.

15.31

Внаслідок влучання російської ракети у двоповерхову будівлю в столиці троє людей загинули, шестеро постраждали.

15.30

Укренерго повідомляє про аварійні відключення у всіх областях.

15.27

По всьому Києву призупинили водопостачання, повідомив Віталій Кличко.

15.15

росіяни влучили у житловий будинок у Вишгороді.

14.59

Увесь Львів опинився без світла через ракетну атаку росії. Про це в Телеграмі повідомив міський голова Львова Андрій Садовий

14.51

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба написав у Телеграмі: “В області маємо влучання по житловому сектору та інфраструктурних критичних об‘єктах”.

14.43

У Києві внаслідок ракетного удару загинула одна людина та ще одна постраждала.

14.06

У Києві пролунали кілька вибухів. Зафіксували влучання в один з інфраструктурних об‘єктів столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-