Гендиректор МАГАТЕ обговорив з очільником росатому зону безпеки навколо ЗАЕС

Гендиректор МАГАТЕ обговорив з очільником росатому зону безпеки навколо ЗАЕС

Укрінформ
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі обговорив у середу у Стамбулі з російською делегацією на чолі з гендиректором "росатому" створення зони ядерної та фізичної безпеки навколо Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твіттер Міжнародного агентства з ядерної енергії.

"Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі зустрівся сьогодні в Стамбулі з російською делегацією на чолі з генеральним директором росатому Олексієм Ліхачовим для проведення консультацій щодо операційних аспектів, пов'язаних з безпекою на Запорізькій АЕС в Україні, а також щодо невідкладного створення зони ядерної та фізичної безпеки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Вранці 20 листопада внаслідок численних російських обстрілів зафіксовано щонайменше 12 «прильотів» на майданчик Запорізької АЕС. Обстрілявши станцію, росіяни вивели з ладу інфраструктуру для запуску енергоблоків, що мали виробляти електроенергію Україні.

Читайте також: Експерти МАГАТЕ про ЗАЕС: стан стабільний, але пошкодження викликають занепокоєння

21 листопада Президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над забезпечення виконання припису МАГАТЕ щодо припинення будь-якої ворожої активності проти українських атомних об’єктів. Він наголосив, що для цього надзвичайно важливою є демілітаризація Запорізької атомної станції – росія повинна забрати звідти всіх своїх бойовиків і припинити обстріли станції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-