Сенатори США закликали Байдена надати Україні безпілотники Gray Eagle - WSJ

Сенатори США закликали Байдена надати Україні безпілотники Gray Eagle - WSJ

Укрінформ
Двопартійна група сенаторів США закликала адміністрацію Байдена надати Україні передові ударні дрони MQ-1C, відомі під назвою Gray Eagle, оскільки ця технологія може допомогти ЗСУ зберегти імпульс на полі бою.

Про це члени Конгреси заявили в офіційному листі, який цитує у вівторок The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«Надання Україні MQ-1C забезпечить значну довгострокову перевагу та потенціал для того, аби змінити стратегічний хід війни на користь України», - наголосили законодавці.

Читайте також: Адміністрація Байдена відмовилася надавати Україні новітні дрони Gray Eagle - WSJ

Вони також звернули увагу на те, що операційні характеристики БПЛА Gray Eagle, а також, летальність ударів та живучість цих дронів «доповнюють існуючі системи озброєнь, які використовуються українцями», а також підвищують ефективність ударів ЗСУ.

Сенатори зауважили, що навчання українських військових вести бойові дії з MQ-1C займе 27 днів. І якби Україна мала відповідні власні безпілотники, вона «могла б знайти та атакувати російські військові кораблі в Чорному морі, прорвавши примусову блокаду та послабивши подвійний тиск на українську економіку й світові ціни на продовольство».

Читайте також: Штати не виключають передачі Україні модифікованих дронів Gray Eagle – CNN

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня джерела в адміністрації США повідомили, що в Вашингтоні вивчають можливості для передачі Україні модифікованих сучасних безпілотників «Gray Eagle», у яких будуть вилучені чутливі технології й компоненти.

Фото: theaviationist.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-