Штати не виключають передачі Україні модифікованих дронів Gray Eagle – CNN

Штати не виключають передачі Україні модифікованих дронів Gray Eagle – CNN

Укрінформ
У адміністрації США, а також у американському військовому керівництві вивчають можливості для передачі Україні модифікованих сучасних безпілотників Gray Eagle, у яких будуть вилучені чутливі технології й компоненти.

Про це йдеться в повідомленні CNN із посиланням на двох чиновників в адміністрації та Конгресі США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати розглядають, як можна модифікувати смертоносний дрон. Зміни, які зроблять менш небезпечними будь-які можливі втрати цих дронів з їхньою чутливими технологіями, можливо, підвищать ймовірність того, що Україна отримає їх», - зауважили чиновники.

Читайте також: Втрати росіян впливають на те, як вони відступають в Україні – Білий дім

Зокрема, розглядається можливість внесення змін у технічні налаштування та видалення окремих компонентів. «Але ці речі вимагають часу і є досить складними», - зазначив один зі співрозмовників.

Інший офіційний представник підтвердив, що в Армії США вивчаються питання щодо можливості внесення таких змін у конструкцію безпілотника, виготовленого компанією General Atomics, відомому під кодовою назвою MQ-1C Gray Eagle.

«Коли йдеться про безпілотники, це найкраще, що ви можете отримати. Це справді вишукані дрони»,- зауважив у цьому зв’язку директор програми міжнародної безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень Сет Джонс.

Читайте також: Жовтнева еволюція західної підтримки України

Як повідомлялося, раніше адміністрація Байдена відхилила запит України щодо передачі новітніх дронів Gray Eagle попри наполягання членів Конгресу з обох партій.

Тим часом, за інформацією CNN, дискусії щодо цього типу зброї тривають.

Фото: theaviationist.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-