ООН оприлюднила останні дані щодо втрат серед цивільних українців

ООН оприлюднила останні дані щодо втрат серед цивільних українців

Укрінформ
За офіційною статистикою, зібраною ООН, втрати серед цивільних жителів України від початку повномасштабного російського вторгнення, перевищують 16,7 тисячі людей убитими й пораненими.

Про це йдеться у останньому звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН), передає Укрінформ.

«З 24 лютого 2022 року, коли почався збройний напад російської федерації на Україну, до 20 листопада 2022 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 16784 випадки загибелі або поранення цивільних осіб в Україні», - зазначається в документі.

Читайте також: За добу агресори вбили трьох цивільних, шестеро поранені

До цього переліку входять 6.595 загиблих і 10.189 поранених мирних жителів, у тому числі дітей – як у районах, що залишаються під окупацією російських сил, так і на підконтрольній ЗСУ території.

Зазначається, що більшість зафіксованих втрат серед цивільних осіб спричинена застосуванням вибухової зброї з великою зоною ураження, включно з обстрілами важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетних та авіаударів.

При цьому в УВКПЛ зауважують, що реальна кількість втрат серед цивільних в Україні є значно вищою, оскільки «отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою».

Читайте також: ООН про катівню росіян у Херсоні: винуватці мають бути покарані

Крім того, певна інформація про втрати серед цивільного населення потребує підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя, Ізюма, Лисичанська, Попасної і Сєвєродонецька. За повідомленнями, там мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, крім фізичних втрат та поранень серед цивільного населення, Українська держава також має економічний вимір від переміщення людей через війну, розв’язану росією. Зокрема, за даними Мінекономіки України, через бойові дії щонайменше 5 мільйонів людей втратили роботу в нашій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-