Штати закликали до негайної деескалації в Сирії й Іраку

Штати закликали до негайної деескалації в Сирії й Іраку

Укрінформ
США звернулися із закликом до негайної деескалації в Сирії й Іраку через посилену загрозу для життя цивільних на тлі останніх терактів у Туреччині, а також антитерористичної операції, розгорнутої в регіоні турецькими силами.

Про це йдеться в короткій заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій в ніч проти вівторка, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати висловлюють щирі співчуття з приводу загибелі мирного населення в Сирії й Туреччині. Ми закликаємо до деескалації в Сирії, щоби захистити життя цивільного населення та підтримати спільну мету – перемогу над ІДІЛ»,- зазначається в заяві.

Читайте також: Іранський «Корпус вартових» відкрив вогонь по штабах курдської опозиції в Іраку

При цьому підкреслюється, що Вашингтон продовжує виступати проти будь-яких нескоординованих військових дій в Іраку, які порушують суверенітет Іраку.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони Туреччини в ніч проти неділі ініціювало проведення антитерористичної операції на півночі Іраку й Сирії, спрямованої проти забороненої в країні «Робітничої партії Курдистану» і курдських «Загонів народної самооборони» (YPG).

Читайте також: Туреччина продовжує антитерористичну операцію в Іраку та Сирії: уражені 89 цілей

Операція відбулася за тиждень після вибуху в Стамбулі 13 листопада, внаслідок якого загинуло шестеро людей, ще 81 людина зазнала поранень. Туреччина вважає, що це був теракт, до якого причетні обидва згадані курдські об'єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-