Туреччина продовжує антитерористичну операцію в Іраку та Сирії: уражені 89 цілей

Туреччина продовжує антитерористичну операцію в Іраку та Сирії: уражені 89 цілей

Укрінформ
Міноборони Туреччини продовжує проведення антитерористичної операції на півночі Іраку та Сирії, уражено загалом 89 цілей.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міністерство національної оборони Туреччини.

"Щоб запобігти терористичним нападам на наш народ і сили безпеки з півночі Іраку та Сирії, гарантувати безпеку нашого кордону, повітряна операція "Кіготь-Меч" була успішно проведена в регіонах Канділ, Асос, Хакурк на півночі Іраку та регіонах Арап Пинари, Тель-Рифат, Джізіре та Дерік на півночі Сирії, які терористи використовували як бази для атак на нашу країну", – повідомляє міністерство.

Зазначається, що ціллю є укриття, печери, тунелі, склади боєприпасів і так звані штаби, тренувальні табори терористів.

"На першому етапі було уражено 81 ціль, сьогодні зранку – 8 цілей. Загалом 89 цілей, багато терористів нейтралізовано", – повідомили в Міноборони.

Читайте також: Туреччина атакувала позиції курдів у Сирії, є загиблі

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на неділю влада Туреччини повідомила про початок операції "Кіготь-Меч" на півночі Сирії та Іраку, спрямованої проти забороненої в країні "Робітничої партії Курдистану" і курдських "Загонів народної самооборони" (YPG). Про результати атак в Іраку наразі не повідомляється.

Операція відбулася за тиждень після вибуху в Стамбулі 13 листопада, внаслідок якого загинуло шестеро людей, ще 81 людина зазнала поранень. Туреччина вважає, що це був теракт, до якого причетні обидва згадані курдські об'єднання.

Фото: Фото: msb.gov.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-