Суд у Чехії залишив у силі вирок прихильнику бойовиків «днр»

Суд у Чехії залишив у силі вирок прихильнику бойовиків «днр»

Укрінформ
У Чехії Верховний суд залишив у силі вирок, винесений громадянину країни Лукашу Новачеку, який за перебування у лавах бойовиків “днр” був засуджений до шести років ув'язнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Прага з посиланням на прессекретаря Крайового суду у Пльзені Яна Рубашова.

Спочатку суд засудив Новачека до 20 років позбавлення волі, проте апеляційний суд знизив строк ув'язнення до шести років, оскільки вважав недоведеним, що уродженець Карловарського краю брав безпосередню участь у бойових діях. Таким чином, Лукаша Новачка було визнано винним у перебуванні у складі організованого злочинного угруповання, але не в тероризмі.

Новачек зізнався, що у червні 2015 році виїхав на схід України, але не брав участі у воєнних операціях.

За версією засудженого, до Донецька він приїхав до дівчини, з якою познайомився у інтернеті. Йому запропонували вступити в так звану "донецьку армію". Новачек стверджує, що обіймав цивільну посаду кухаря заради заробітку, а фотографуючись зі зброєю, «лише хвалився», знімки ж боїв скачав з інтернету. Публікуючи фотографії у соцмережах, він, за його словами, видавав себе за солдата, «щоб не виглядати дурнем, який поїхав на схід України чистити картоплю».

Читайте також: Ще десять бойовиків «л/днр» отримали від 13 до 15 років в’язниці — СБУ

Як повідомляв Укрінформ, суд у Празі зняв з громадянина росії Олександра Франчетті обвинувачення у насильницькому утриманні щонайменше 11 проукраїнських громадян під час окупації Криму 2014 року, проте з нього не зняли обвинувачення у створенні організованого злочинного угруповання з метою вчинення теракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-