Ще десять бойовиків «л/днр» отримали від 13 до 15 років в’язниці — СБУ

Ще десять бойовиків «л/днр» отримали від 13 до 15 років в’язниці — СБУ

Укрінформ
За матеріалами СБУ до реальних термінів ув’язнення засуджено 10 бойовиків терористичних організацій «л/днр». Зловмисники проведуть за ґратами від 13 до 15 років.

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

Як повідомили в СБУ, на початку повномасштабного вторгнення зловмисники увійшли до складу підрозділів Південного військового округу зс рф. Серед них – командири штурмових відділень, снайпер, кулеметник і стрільці, які брали безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони на Запорізькому напрямку.

Зловмисників було затримано в ході контрнаступу українських військ на півдні нашої держави. Більшість із них перебували на території однієї з місцевих шкіл, де бойовики облаштували свої вогневі позиції.

Суд визнав їх винними за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Правоохоронці затримали екскомандира підрозділу «лнр»

Ще одним засудженим є командир танку окупаційних угруповань, який обстрілював об’єкти промислової та соціальної інфраструктури у Сєвєродонецьку і Рубіжному на Луганщині. Встановлено, що бойовик входив до складу танкового підрозділу, створеного агресором, «2-го армійського корпусу». Під командуванням російських загарбників брав участь у захопленні населених пунктів на сході України.

Зловмисник потрапив у полон під час активних бойових дій у районі Сєвєродонецька у червні цього року.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2 ст. 260 (Участь у незаконних збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Досудові розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України встановила ще 11 організаторів псевдореферендумів на тимчасово захоплених росіянами територіях Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-