росіяни змінили рух напрямку техніки та живої сили з Маріуполя - радник мера

росіяни змінили рух напрямку техніки та живої сили з Маріуполя - радник мера

Відео
Укрінформ
росіяни змінили рух напрямку техніки та живої сили з Маріуполя - наразі техніка та жива сила ворога рухається в напрямку Гуляй Поля.

Про це радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"В неділю зафіксовано зміну основного напряму руху військової техніки та поки живої сили. Щонайменше дві колони вантажних автомобілів та інженерної техніки по 35-40 одиниць в кожної з боку росії через місто вирушило через с. Нікольське в напрямку с. Гуляй Поле", - повідомив він.

За даними законнообраної влади Маріуполя, за останній тиждень спостерігається вдруге велике військове посилення з росії та в напрямку Гуляй Поля.

Також Андрющенко повідомив, що в Мангуші через велику кількість розміщених росіян, запроваджено патрулі загарбників, виведені з Херсона.

Читайте також: У Маріуполі загарбники планують нову хвилю «зачисток», щоб придушити невдоволення жителів

Чергують по п'ятеро людей на один патруль, зазначив радник мера.

"Біля районної адміністрації цілий день стоїть БТР із прапором морської піхоти. Гауляйтеру району Борису Тримі надали охорону з поліціянтів та військових. За чутками всередині окупаційної адміністрації серед зрадників - Мангуш чекає на звільнення в січні. Тому - страх та посилена охорона. Бойовий дух на нулі", - зазначив він.

Як раніше повідомлялося, минулого тижня у тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі активізувався рух військової техніки. Андрющенко також відзначив стрімке зростання військового контингенту в с. Нікольське під Маріуполем. За його словами, загарбники продовжують перетворювати Маріуполь та Маріупольський район у військово-логістичний пункт для забезпечення фронту.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-