У Маріуполі загарбники планують нову хвилю «зачисток», щоб придушити невдоволення жителів

У Маріуполі загарбники планують нову хвилю «зачисток», щоб придушити невдоволення жителів

Укрінформ
Маріупольців, незадоволених діями окупаційної "влади", яка не збирається забезпечувати житлом місцевих мешканців, переслідуватимуть силовики.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"У Маріуполі розпочнеться нова хвиля “зачисток” за вказівкою пушиліна задля придушення громадського незадоволення", - зазначив радник мера.

За його словами, причиною стала колективна скарга, ініційована маріупольчанкою Світланою Доценко. "Гауляйтери" Донецької області прописали офіційні рішення про надання нового житла в якості компенсації за втрачене так, що отримати його маріупольцям неможливо. Тому маріупольці поставили запитання: для кого будуються всі нові будинки, якщо не для місцевих жителів? Відтак окупаційна "влада" видала наказ “придушити це неподобство” - знайти авторів та підписантів скарги, аби через підвал та тортури "пояснити", що не можна ставити такі запитання та скаржитись.

На думку Андрющенка, у нові будинки заселятимуть росіян, яких вже зараз у Маріуполі нараховується майже 30 тисяч, без урахування військових. З весни ж очікується не тільки збільшення чоловічого населення міста за рахунок громадян рф, але й переїзд їх родин в Маріуполь “на період відбудови”.

Читайте також: Загарбники минулої доби поранили двох цивільних на Донеччині

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Загарбники і їх поплічники не ремонтують пошкоджене житло, а зносять його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-