Залужний привітав Десантно-штурмові війська зі святом

Залужний привітав Десантно-штурмові війська зі святом

Відео
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав Десантно-штурмові війська зі святом і подякував кожному десантнику за службу, вірність присязі та клятві.

Як передає Укрінформ, у вітанні з Днем десантно-штурмових військ Збройних сил України у Телеграм-каналі головнокомандувача йдеться: "Ви – завжди перші! Ви там, де найважче. Ви пройшли особливий відбір і виснажливу підготовку. Саме тому ви є елітою війська і гордістю нації".

"Загартовані у важких боях, ви дали гідну відсіч ворогу. Всі без винятку бригади наших Десантно-штурмових військ – легендарні. Я дякую кожному десантнику за службу, за вірність військовій присязі та клятві десантника", - зауважив Залужний.

Він підкреслив: "Схиляю голову перед тими, чия кров назавжди влилася в колір ваших беретів".

"Вітаю зі святом! Пишаюся та покладаюся на вас!", - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв привітав з Днем десантно-штурмових військ.

"Сьогодні ми відзначаємо одне з особливих, мужніх та потужних свят нової української армії – День Десантно-штурмових військ Збройних сил України", - зазначив Наєв.

За його словами, воїни-десантники є основою бойової спроможності Збройних сил України та гордістю української армії.

"Ви проявляєте феноменальні здібності та неабияку винахідливість у ході проведення рейдів та операцій зі звільнення окупованих територій. "Завжди перші!", – це саме той девіз, який якісно характеризує ваше прагнення бути першими у всьому – і у навчанні, і на полі бою. Ваше щире бажання захищати - викарбуване у ваших серцях, які стукають в унісон з серцями мільйонів українців", - підкреслив Наєв.

Як наголосив командувач ОС, "сьогоднішній маруновий берет, який ви заслужили і з гордістю носите, став символом стійкості, незламності та мужності десантних підрозділів".

Українські десантники завжди перші там, де найважче та небезпечніше, заявляє міністр оборони Олексій Резніков.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у привітанні міністра до Дня Десантно-штурмових військ Збройних сил України у Телеграм-каналі Міністерства оборони.

"Завжди перші! Це не перебільшення, коли ми говоримо про українські ДШВ. В обороні, рейді, атаці. Ви завжди перші там, де найважче та небезпечніше. Ви одні з перших, хто пішов на захист східних кордонів України у 2014, ви ті, хто перший зробив постріл у відповідь. Перші, хто зазнав втрат… У 14-му році, Українські десантники на Висоті Браво перші зустрілись з російськими окупантами. Висоту обстрілювали протягом 19 годин. Орки думали, що вибили десантників з висот, але нічого в них не вийшло!", - наголосив Резніков.

Як зазначив міністр, у 2022 році в ході виснажливих боїв на Донеччині до морпіхів на допомогу прийшли побратими з ДШВ. За його словами, "в момент, який міг стати останнім, "Завжди Вірним" прийшла на допомогу ротно-тактична група "Завжди Перших". Ставши пліч-о-пліч, ви дали потужну відповідь трьом батальйонно-тактичним групам орків".

У часи доленосних випробувань для України десантники на практиці довели високу підготовленість, навченість та професіоналізм, вірність звитязі, підкреслив Резніков.

"І сьогодні, у день професійного свята, українські десантники продовжують упевнено і завзято боронити нашу державу, даючи гідну відсіч російському агресору", - наголосив він.

Міністр оборони заявив: "Я дякую кожному, хто несе службу сьогодні. І схиляю голову перед кожним, хто віддав за нашу незалежність найдорожче - своє життя".

Читайте також: У Генштабі привітали сержантів ЗСУ з професійним святом

Як повідомлялося, День десантно-штурмових військ Збройних сил відзначається щорічно 21 листопада від 2017 року. Вперше свято було відзначене урочистою церемонією на Михайлівській площі у Києві за участю Президента України та військового командування. Тоді пройшла церемонія заміни блакитного берета на берети кольору maroon разом із новим беретним знаком. Були вручені штандарт командувача ДШВ, прапор роду військ і встановлений текст клятви десантника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-