росіяни вбили в Україні 437 дітей

росіяни вбили в Україні 437 дітей

Укрінформ
В Україні внаслідок російської агресії загинули 437 дітей, ще 837 дітей дістали поранення.

Як повідомляв Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"Станом на ранок 19 листопада 2022 року більше ніж 1274 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 437 дітей загинуло та понад 837 отримали поранення різного ступеню тяжкості", - ідеться у повідомленні.

Дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 423, Харківській - 266, Київській - 117, Миколаївській - 77, Запорізькій - 75, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 64, Дніпропетровській - 32.

18 листопада у селі Комиш-Зоря Запорізької області у житловому будинку військовослужбовці рф впритул розстріляли родину разом із двома дітьми віком 5 та 14 років.

17 листопада у лікарні від отриманих поранень помер 4-місячний хлопчик. Він був поранений під час обстрілу ворогом села Циркуни Харківської області.

Стало відомо про ще одну загиблу дитину внаслідок ракетного удару по приватному будинку 17 листопада у Вільнянську Запорізької області.

Через бомбардування та обстріли збройними силами росії пошкоджено 2719 закладів освіти. 332 з них зруйновано повністю.

Читайте також: Турбота про українських дітей має стати пріоритетом Ради Європи - Міятович

Як повідомляв Укрінформ, у російських катівнях, знайдених на звільнених територіях Херсонської області, виявили камери, де тримали підлітків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-