ДСНС: в Україні заміновані 30% території, за площею – це дві Австрії

ДСНС: в Україні заміновані 30% території, за площею – це дві Австрії

Укрінформ
В Україні заміновано 30% території, за масштабами це як дві держави Австрія.

Як передає Укрінформ, про це голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Крук заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини", повідомляє ДСНС.

"Площа та об`єми замінування території України зросли в 10 разів у порівнянні з довоєнним періодом", - зазначив Крук.

Читайте також: Шість тіл, розбирання завалів триває: у ДСНС розповіли про ситуацію після обстрілів Запоріжжя

За його словами, у Херсонській та Миколаївській областях активно триває очищення звільнених територій від вибухонебезпечних предметів. Розмінуванню підлягають понад 8 тис. кв. км. Із них близько 7 тис. кв. км - територія Херсонської області та до 1,5 тис. кв. км - Миколаївської.

"На деокупованих територіях вказаних областей у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями працює значна кількість піротехнічних підрозділів ДСНС. Виконуються всі поставлені задачі, основні з яких - це запуск систем життєзабезпечення та надання допомоги громадянам. Функціонують пожежно-рятувальні підрозділи, на базі яких створюються гуманітарні хаби, звідки роздається допомога, що прибуває на Херсонщину", - підкреслив Крук.

Читайте також: Уряд розпочинає оперативну програму відновлення деокупованої Херсонщини - Шмигаль

На Херсонщину та Миколаївщину направлено значну кількість фахівців ДСНС із західних регіонів. Працюють інженерні та аварійно-рятувальні підрозділи, які обстежують автодороги, взаємодіють з енергетиками, розбирають й обстежують об`єкти, які запускаються у роботу.

"Маю надію, що найближчими днями на деокупованих територіях буде відновлено електроенергію та запрацюють системи життєзабезпечення. Декілька місяців знадобляться структурам, які там працюють, для відновлення повноцінного життя на території Херсонщини", - сказав Крук.

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада у Миколаївській області під час розмінування звільнених територій підірвався сапер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-