Шість тіл, розбирання завалів триває: у ДСНС розповіли про ситуацію після обстрілів Запоріжжя

Шість тіл, розбирання завалів триває: у ДСНС розповіли про ситуацію після обстрілів Запоріжжя

Укрінформ
Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій досі працюють над ліквідацією наслідків російських обстрілів, які були здійснені вранці четверга по українських територіях.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав голова ДСНС України Сергій Крук, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми активно працювали і працюємо до цієї хвилини на території Запоріжжя, Херсонщини, Донеччини, Дніпропетровщини. Зокрема, по Запорізькій області був обстріл двоповерхового житлового будинку, де могли перебувати вісім осіб. Наразі ми дістали там шістьох загиблих наших громадян, ще по двох проводимо роботи. По Дніпропетровщині також маємо 16 осіб поранених, з них одна дитина”, - сказав він.

Окремо, відповідаючи на питання, скільки співробітників ДСНС уже загинули під час розмінування, Крук уточнив, що співробітники ДСНС і співробітники пожежно-рятувальних служб у всьому світі захищені міжнародними конвенціями, вони є недоторканими. За його словами, наші європейські партнери дивуються, що співробітники ДСНС гинуть.

Читайте також: На Сумщині відновили депо ДСНС, знищене росіянами

“І кількість піротехніків ДСНС, які загинули, становить порядку 20% від загальної кількості наших загиблих співробітників. А кількість поранених піротехніків ДСНС у загальній кількості від поранених співробітників ДСНС становить близько 40%. Відповідно, кількість піротехніків, які гинуть і отримують травми різного виду, є найбільшою, це - найбільш небезпечна складова нашої системи. Це люди, які найчастіше отримують травми і (перебувають — ред.) під найбільшими ризиками”, - сказав очільник ДСНС України.

Як повідомлялося, російські терористи обстріляли Дніпро, є кілька влучань у два інфраструктурні об'єкти. Кількість поранених унаслідок ракетного удару зросла до 14 осіб.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-