ДБР розслідує майже 1100 справ проти зрадників і колаборантів

ДБР розслідує майже 1100 справ проти зрадників і колаборантів

Інфографіка
Укрінформ
Державне бюро розслідувань з початку повномасштабного вторгнення російської федерації відкрило вже 1100 проваджень стосовно зрадників та колаборантів.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Загалом з 24 лютого працівники бюро розслідують 1098 злочинів проти основ національної безпеки. Серед них 899 кримінальних проваджень за фактом державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу), 158 - колабораційної діяльності (ст. 111-1) та десять проваджень щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2).

За результатами роботи ДБР 436 фігурантам повідомили про підозру, 286 осіб оголосили у розшук. На причетність до державної зради та колабораційної діяльності правоохоронці перевіряють 1 тис. 224 осіб. До суду за цими статтями вже направлено 94 провадження.

Читайте також: «Меру» захопленого росіянами Новодружеська оголосили підозру в колабораціонізмі

Найбільша кількість справ відкрита у Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Зокрема ДБР завершило розслідування стосовно трьох працівників слідчого ізолятора Маріуполя, які служать загарбникам. Також правоохоронці повідомили про підозру одному з організаторів “референдуму” у Запорізькій області.

Окрім цього, у жовтні бюро завершило розслідування щодо дев’ятьох суддів-зрадників з Автономної Республіки Крим.

Читайте також: На Херсонщині затримали депутата від ОПЗЖ, який працював на росію

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Держбюро розслідувань розпочало стабілізаційні заходи на звільнених від російських загарбників територіях Херсонської та Миколаївської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-