«Меру» захопленого росіянами Новодружеська оголосили підозру в колабораціонізмі

«Меру» захопленого росіянами Новодружеська оголосили підозру в колабораціонізмі

Укрінформ
Так званому "меру" Новодружеська та "начальниці відділу освіти" у Біловодську, що на Луганщині, повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Луганська обласна прокуратура.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом особам, які допомагають державі-агресору легалізовувати "владу" на тимчасово окупованій території. Слідством встановлено, що на сторону окупантів перейшов 48-річний колишній голова Новодружеської міської ради", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в серпні 2022 року він приступив до виконання обов’язків "голови адміністрації м. Новодружеськ лнр" на окупованій території Сєвєродонецького району Луганщини.

Читайте також: На Луганщині СБУ виявила колаборанток, які «зливали» дані про українських патріотів

Також добровільно почала співпрацювати із російськими загарбниками жителька села Новодеркул Старобільського району. У березні 2022 року 55-річну жінку призначено на посаду "начальника Біловодського відділу освіти лнр", що підпорядковується так званій "адміністрації Сватівського району лнр".

Їхні дії кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Підозрюваним загрожує до 10 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: На Херсонщині затримали депутата від ОПЗЖ, який працював на росію

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, російські загарбники захопили Біловодськ і Новодружеськ у лютому. Відтоді правоохоронними органами порушено близько двох сотень кримінальних проваджень за обвинуваченням місцевих посадовців у колабораціонізмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-