На півдні ЗСУ вдарили по позиціях ворога на лівому березі Дніпра

На півдні ЗСУ вдарили по позиціях ворога на лівому березі Дніпра

Укрінформ
На півдні Сили оборони України завдали нових вогневих ударів по позиціях і районах зосередження живої сили, техніки та озброєння російських військ на лівому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці

«Наші ракетники та артилеристи протягом ночі виконували вогневі завдання та наносили вогневі ураження по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки, озброєння, розгорнутих на лівому березі Дніпра», — ідеться в повідомленні.

Втрати російських військ у результаті завданих за минулу ніч ударів дорозвідуються.

Зазначається, що станом на вечір 16 листопада ворог не припиняє обстрілювати позиції Сил оборони та населені пункти, прилеглі до лінії зіткнення.

Протягом ночі з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії різних калібрів російські війська завдавали ударів по населених пунктах Бериславського району Херсонської області та Нікопольського району Дніпропетровської області.

Читайте також: Ворог намагається наступати на трьох напрямках - ЗСУ відбивають атаки

З метою розвідки позицій Сил оборони та коригування артилерійського вогню противник продовжував ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів. Понад 20 безпілотників зафіксовані вздовж усієї лінії розмежування військ — у Бериславському, Херсонському та Каховському районах Херсонської області.

Авіацією повітряних сил України завдані два удари по пунктах розгортання ворожих зенітно-ракетних комплексів «Бук-М2», «ТОР» та зенітно-ракетного гарматного комплексу «Панцир» у Каховському районі.

За даними командування, угруповання російського флоту в Чорному морі зменшилося до восьми кораблів і катерів, що маневрують уздовж південно-західного узбережжя Криму.

На чергування ворог вивів один підводний ракетоносій, споряджений чотирма «Калібрами».

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 16 листопада російські війська вдарили з реактивних систем залпового вогню «Град» та важкої артилерії по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській громадах Дніпропетровської області.

У Нікополі ворожим вогнем пошкоджені десять приватних житлових будинків, чотири господарчі споруди, два легкові автомобілі, три лінії електропередач і газопровід.

У Червоногригорівській і Марганецькій громадах ворожі боєприпаси влучили по відкритій місцевості. Втрат і постраждалих немає.

У ході проведення стабілізаційних заходів на визволених територіях Херсонської області підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій виявили вже близько 2,5 тисяч вибухових предметів.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-