Сили оборони вразили дві ворожі позиції ЗРК

Сили оборони вразили дві ворожі позиції ЗРК

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України завдали ударів по двох позиціях зенітних ракетних комплексів російських військ, у Запорізькій області пошкодили залізничний міст у районі Чернігівки, позбавивши загарбників можливості його використання.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 16 листопада ворог не припиняє обстрілювати позиції Сил оборони та населені пункти, розташовані поряд із лінією зіткнення.

Протягом доби російські війська здійснили два авіаційні й три ракетні удари, а також понад 13 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ракетного удару загарбники завдали по об’єкту цивільної інфраструктури Запоріжжя.

Читайте також: росіяни вночі намагалися атакувати Запоріжжя - ППО збила ворожі ракети

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала. На інших напрямках ворог здійснював обстріли.

Зокрема, на Слобожанському напрямку росіяни били з артилерії різних типів по районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Білий Колодязь, Бочкове, Мала Вовча та Комісарове.

На Куп’янському й Лиманському напрямках загарбники завдавали ударів з різнокаліберної артилерії по районах Кислівки, Берестового, Новоселівського, Стельмахівки, Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та Тернів.

На Бахмутському напрямку з танків і всього спектру артилерії ворог обстрілював райони Спірного, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Опитного, Зеленопілля, Курдюмівки й Озарянівки.

На Авдіївському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії російські війська били по районах Кам’янки, Авдіївки, Первомайського, Невельського й Мар’їнки.

На Новопавлівському напрямку загарбники завдавали ударів з артилерії різних типів по районах Вугледара, Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви.

На Запорізькому напрямку з мінометів, ствольної й реактивної артилерії росіяни обстрілювали райони Новополя, Темирівки, Ольгівського, Малинівки, Гуляйполя, Дорожнянки, Залізничного, Білогір’я і Щербаків.

На Херсонському напрямку безпосередньо від вогню ствольної й реактивної артилерії ворога постраждали Нікополь і Червоногригорівка Дніпропетровської області.

Читайте також: Ворог намагається наступати на трьох напрямках - ЗСУ відбивають атаки

Повідомляється, що російські війська продовжують зазнавати втрат на території України. Так, у результаті вогневого ураження району зосередження противника 15 листопада в населеному пункті Денежникове Луганської області загарбники втратили близько 50 осіб загиблими та пораненими.

Також підтверджена ліквідація вісьмох російських військових і поранення 16 озброєних осіб 9 листопада в районі міста Амвросіївка Донецької області.

«В результаті дій Сил оборони пошкоджено залізничний міст в районі населеного пункту Чернігівка Запорізької області. Це унеможливлює використання споруди в інтересах російських окупантів», — зазначили в Генштабі.

Крім того, підтверджене успішне вогневе ураження місця розташування особового складу противника 15 листопада в районах Скадовська, Новомиколаївки та Нової Маячки Херсонської області. Інформація про втрати загарбників уточнюється.

Читайте також: Повітряні сили уточнили: ППО напередодні збила 75 із 96 ворожих ракет

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області відключена трансляція каналів російського телебачення. У місті фіксуються значні проблеми з водопостачанням.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по ворогу два удари, уразивши дві позиції ЗРК противника.

Ракетні війська й артилерія ЗСУ зі свого боку за добу уразили два пункти управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також два склади боєприпасів росіян.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 16 листопада втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні становлять близько 82 тисячі 710 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-