Канада продовжила тренувальну місію для українських військових

Канада продовжила тренувальну місію для українських військових

Укрінформ
Канада до кінця наступного року продовжила мандат своєї військової місії, у рамках якої українських захисників навчають навичкам сучасного бою на території Великої Британії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками саміту G20 оголосили у офісі прем’єр-міністра Канади.

“Прем’єр-міністр оголосив, що Канада до грудня 2023-го року продовжує тренувальну місію Збройних сил Канади, у рамках якої українських рекрутів тренують у Об’єднаному королівстві. Це навчання розпочалося у серпні 2022-го року та є складовою операції UNIFIER”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти виробника іранських дронів Shahed

Зазначається, що Джастін Трюдо під час своїх зустрічей на саміті “наголошував на важливості подальшої підтримки України та збереження єдності перед лицем російської агресії”. “Зважаючи на присутність росії на саміті, прем’єр-міністр використовував виступи на G20 для засудження путінських нападів на Україну та заснований на правилах міжнародний порядок. Він також наголошував на наслідках російської агресії для людей, продовольчої та енергетичної безпеки, особливо на Глобальному Півдні. Ми й надалі непохитно підтримуватимемо Україну”, - розповіли у Трюдо.

Нагадаємо: перед початком саміту G20 Канада оголосила про виділення Україні нового пакету військової допомоги на 500 млн дол, а також розширення санкцій проти росії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-