Парламент надав уряду право визначати дати початку і завершення тимчасової окупації

Парламент надав уряду право визначати дати початку і завершення тимчасової окупації

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та надала право уряду в умовах воєнного стану визначати дати початку і завершення тимчасової окупації та змінювати і скасовувати правовий режим тимчасово окупованої території.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт проголосували 305 народних обранців.

Також окремою нормою передбачається, що на адміністративній межі між тимчасово окупованою територією та іншою територією України рішенням Кабінету Міністрів України може запроваджуватися тимчасовий прикордонний контроль.

Прийняття закону забезпечить створення передумов для визначення тимчасово окупованих територій України, які були фактично зайняті збройними формуваннями держави-агресора після 24 лютого 2022 року, та, як наслідок, забезпечить громадянам можливість реалізувати права і свободи, які відповідно до чинного законодавства пов’язуються із фактом визнання території, на якій вони проживали чи проживають, тимчасово окупованою.

Читайте також: Уряд розпочинає оперативну програму відновлення деокупованої Херсонщини - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховна Рада внесла зміни до законодавства та надала право з моменту введення воєнного стану достроково присвоювати чергове військове звання вдруге українським захисникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-