Рада дозволила достроково присвоювати чергове військове звання вдруге

Рада дозволила достроково присвоювати чергове військове звання вдруге

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до законодавства та надала право з моменту введення воєнного стану або оголошення стану війни чи фактичного початку воєнних дій достроково присвоювати чергове військове звання вдруге.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт проголосували 310 народних обранців.

Як відзначили розробники законопроєкту, на даний час законодавством України надано право військовому керівництву заохочувати підлеглий особовий склад шляхом дострокового присвоєння чергового військового звання тільки один раз за весь час проходження військової служби. Однак, ураховуючи ситуацію, яка склалася в Україні у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації, існує необхідність надання можливості заохочувати військовослужбовців шляхом дострокового присвоєння чергового військового звання вдруге.

«Законопроєктом пропонується доповнити статтю 29 Дисциплінарного статуту Збройних сил України новою частиною та надати право з моменту введення воєнного стану або оголошення стану війни чи фактичного початку воєнних дій достроково присвоювати чергове військове звання вдруге, але не раніше ніж через шість місяців після присвоєння попереднього військового звання», - йдеться в тексті пояснювальної записки.

Прийняття цього закону стимулюватиме українських захисників удосконалювати свою спеціальну підготовку, організаторські здібності у складних умовах сучасного бою, вважають розробники змін до законодавства.

Читайте також: Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. 21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію. 30 вересня він підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень «днр», «лнр», а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-