Один із російських військових готовий дати свідчення про злочини в Бучі

Один із російських військових готовий дати свідчення про злочини в Бучі

Укрінформ
російський військовослужбовець Микита Чибрін зумів покинути розташування підрозділу, який воює в Україні, виїхати з росії за кордон і готовий співпрацювати з міжнародним розслідуванням воєнних злочинів у Бучі, де перебувала його частина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у ТГ-каналі засновник проєкту Gulagu.net Володимир Осечкін.

Зазначається, що Чибрін служив у військовій частині №51460, це 64-та мотострілецька бригада, яка дислокується в селищі Князе-Волконське Хабаровського краю. Українська розвідка звинувачує підрозділ у масових убивствах цивільного населення в Бучі.

За твердженням Осечкіна, Чибріна обманним шляхом доправили в Україну і він кілька місяців перебував у тиловій службі. Пізніше через отриману травму він зумів покинути розташування підрозділу. Чибрін повернувся в росію, звідти поїхав до Казахстану і тепер дістався до Іспанії, влаштувавшись у Мадриді.

Осечкін зазначає, що, за його даними, Чибрін не брав участі в бойових діях і вбивствах українців. Військовий сам зв'язався з Gulagu.net і попросив допомоги в евакуації. "Микита був у підрозділі зв'язку і володіє важливою інформацією, він хоче співпрацювати з міжнародним розслідуванням у Гаазі та ООН", - написав правозахисник.

Військові 64-ї мотострілецької бригади прибули до Бучі в середині березня. Протягом наступних 18 днів в одному районі Бучі, який бригада взяла під свій контроль, було вбито 12 осіб, зокрема всіх жителів шести будинків, де солдати влаштували табір.

Читайте також: СБУ затримала мешканця Бучі, який допомагав ворогу під час окупації

Жителі Андріївки звинуватили військових бригади в грабежах, мародерстві та вбивствах цивільних. Кореспонденту "Важных историй" вдалося підтвердити особи щонайменше чотирьох солдатів бригади, один із них, Данило Фролкін, зізнався у вбивстві жителя Андріївки Руслана Яремчука.

18 квітня 2022 року володимир путін присвоїв бригаді почесне найменування гвардійська "за масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, проявлені особовим складом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-