Якби рф не бомбила українські міста, вибухів у Польщі не сталося б - Bellingcat

Якби рф не бомбила українські міста, вибухів у Польщі не сталося б - Bellingcat

Укрінформ
Засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс вважає, що стверджувати на підставі наявних даних про влучання російської ракети на території Польщі безвідповідально, але цього б не сталося, якби росія не атакувала українські міста.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у своєму Твіттері.

“На цей момент я думаю, що будь-хто, хто каже, що російська ракета влучила в Польщу на підставі наявних даних, виявляє безвідповідальність, але ми все ж таки можемо визнати, що ці ракети протиповітряної оборони не були б випущені, якби росія не бомбила українські міста в першу чергу”, - написав він.

Читайте також: На місці падіння російської ракети у Польщі працюють фахівці

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули дві людини. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

Читайте також: У небі Польщі було три літаки НАТО в момент падіння ракети виробництва рф - Defense Express

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України. У Варшаві заявили, що Північноатлантичний альянс готовий відреагувати на можливе влучання російської ракети по території Польщі.

 Фото: Polska Policja

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-