Галущенко назвав удар рф по енергосистемі наймасованішим з початку війни

Галущенко назвав удар рф по енергосистемі наймасованішим з початку війни

Укрінформ
російські загарбники завдали нових ударів по українській енергетичній інфраструктурі, що може мати вплив не тільки на українську, а й на енергосистеми низки держав-сусідів.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Знову росія завдає масштабних ракетних ударів по об‘єктах енергетики. Це наймасовіший обстріл енергосистеми з початку війни. Ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, а й на енергосистеми деяких наших сусідів. Влучання відбуваються по всій українській енергосистемі: як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії», - зазначив він.

Міністр переконаний, що ворог здійснює чергову спробу терористичного реваншу і намагається завдати максимальної шкоди українській енергосистемі саме після поразок рф на військовій і міжнародній аренах.

Читайте також: Через російські удари по енергетичній інфраструктурі ситуація критична - ОП

Як повідомлялось, увечері 15 листопада російські загарбники завдали нових ударів про українській інфраструктурі по всій Україні. Відомо про запуск щонайменше 85 ракет.

Наразі найскладніша ситуація з енергопостачанням - у північних і центральних областях Україну, тому в цих регіонах вводять у повному обсязі аварійні відключення всіх категорій споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-