росіяни знищили об'єкт, який постачав електрику на Херсонщину та частину Миколаївщини

росіяни знищили об'єкт, який постачав електрику на Херсонщину та частину Миколаївщини

Фото, відео
Укрінформ
росіяни практично знищили енергетичний обʼєкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Енергетичний обʼєкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області, практично знищений. Він більше не існує. Два автотрансформатори, кожен вагою 250 тонн, підірвані. Зал релейного захисту, компресорна, акумуляторна - що, на думку терористів, не зробили вибухи, додатково розстріляно і розтрощено. Кілька гектарів наслідків безсильної злоби окупантів перед втечею з правобережжя Херсонщини. Підла орда, яка вміє лише руйнувати", - заявив він.

За словами Кудрицького, попри це, "Укренерго разом із ВЦА, ДСНС і обленерго вже опрацьовують схеми заживлення звільненої Херсонщини з сусідніх двох областей".

Він підкреслив, що це не буде просто - "сапери вже обстежують високовольтні лінії, які проходять вздовж територій, де ще зовсім недавно точилися тяжкі бої. Рівень замінованості там дуже високий. Працюємо обережно, але не втрачаємо жодної хвилини".

Читайте також: росіяни замінували всі важливі об’єкти інфраструктури Херсонщини – Зеленський

Як зауважив очільник Укренерго, "більша частина звільненої Херсонщини без світла з 6 листопада. Робимо все можливе, щоб за обраними резервними схемами заживити людей якнайшвидше".

"Паралельно на вихідних ми вже передали перелік необхідного обладнання для Херсонщини нашим закордонним партнерам. Вже відгукнулися системні оператори Польщі і Франції. Обладнання вже прямує в Україну. Дякуємо, друзі", - повідомив він.

Читайте також: На Харківщині підірвався на міні автомобіль енергетиків

Як повідомляв Укрінформ,11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав дві загрози для Херсона – мінування і снаряди росіян, що не розірвалися, та можливі обстріли міста з лівого берега Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-