«Не москва»: Зеленський у Херсоні розповів про подальші наміри щодо деокупації

«Не москва»: Зеленський у Херсоні розповів про подальші наміри щодо деокупації

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив про готовність до миру, але виключно миру для всієї України, а також розповів про подальші наміри щодо деокупації.

Відповідну заяву він зробив під час брифінгу в Херсоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це (деокупація частини Херсонщини включно з Херсоном – ред.) початок кінця війни? Звичайно, ви бачите нашу сильну армію. Ми крок за кроком ідемо до всіх тимчасово окупованих територій нашої країни. Звичайно, на жаль, це довгий і складний шлях. Ця війна забрала найкращих героїв нашої країни. Але у нас усе дуже зрозуміло: ми не віримо росії. Вони дурять увесь світ, тому ми йдемо далі. Ми готові до миру, але миру для всієї нашої країни. Це територія всієї нашої держави. Ми поважаємо міжнародне право й суверенітет кожної держави, а зараз ідеться про суверенітет нашої держави. Тому ми боремося проти російської агресії", – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що російська федерація жодну територію не віддає Україні просто так. Він підкреслив, що ціна цієї війни дуже висока – багато людей поранено, велика кількість загиблих. На його переконання, російські військові "побігли" на лівий берег Дніпра, тому що українська армія їх оточила. "Вони були у великій небезпеці, тривали жорстокі бої. Ось результат – ми сьогодні на Херсонщині", – додав глава держави.

Читайте також: Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

Відповідаючи на запитання про подальші наміри щодо визволення територій, Зеленський зазначив: "Що далі? Не москва. Нас не цікавить територія інших країн. Ми зацікавлені лише в деокупації нашої країни, наших територій. Тому я не знаю, що буде наступним, але це буде".

Зеленський також подякував міжнародним партнерам за підтримку України під час війни. На його думку, перемоги українців стали можливими у тому числі завдяки об‘єднанню світової спільноти навколо Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 14 листопадаздійснив робочу поїздку до Херсонської та Миколаївської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-